/Direcția Hidrografică Maritimă, 95 de ani de activitate

Direcția Hidrografică Maritimă, 95 de ani de activitate

Directia Hidrografica Maritima (DHM) împlinește astăzi, 23 februarie, 95 de ani de la înființarea sa în anul 1926.

În nouă decenii și jumătate de activitate, instituția a furnizat suportul specializat pentru navele românești și străine care au navigat în partea de vest a Mării Negre și a editat o gamă diversă de hărți de navigație și de alte produse specifice, pentru asigurarea siguranței navigației, pe Dunăre și în Marea Neagră, în zona de responsabilitate a României.

De asemenea, la data de 23 februarie este marcată, în țara noastră, Ziua Hidrografilor Militari, ca o recunoaștere a contribuției aduse de acești profesioniști la dezvoltarea hidrografiei maritime.

Cu acest prilej a fost înmânate comandantului DHM, o plachetă jubiliară și un mesaj cu următorul conținut:

Cu prilejul Zilei Direcției Hidrografice Maritime, vă transmitem salutul nostru camaraderesc și vă adresăm cele mai sincere felicitări și urări de succese, în nobila și frumoasa misiune de reprezentare a intereselor hidrografice maritime ale României!

Istoria aproape centenară a instituției, dar și preocupările de aproape un secol și jumătate în domeniu scot în evidență eforturile unor profesioniști desăvârșiți, de numele cărora se leagă tradiția și realizările Direcției Hidrografice Maritime. Ne mândrim să spunem că mulți dintre membrii asociației noastre au avut un aport important la dezvoltarea DHM, așa cum dumneavoastră păstrați la loc de cinste numele și realizările lor.

Cinstim și apreciem realizările dumneavoastră, rolul pe care îl aveți în asigurarea hidrografică maritimă și meteorologică și în siguranța tuturor marinarilor, dar în special al celor militari, aportul dumneavoastră în gestionarea și actualizarea sistemului național de informații hidrografice maritime, colaborarea dumneavoastră cu structuri similare din alte state și, nu în ultimul rând, reprezentarea intereselor maritime ale României în relațiile cu alte state sau cu companiile de navigație și instituțiile naționale și internaționale.

La ceas aniversar, vă urăm să aveți parte de sănătate și putere de muncă, pentru a sprijini cu toate resursele activitățile Forțelor Navale Române și pentru a reprezenta interesele României oriunde și oricând va fi nevoie. Suntem convinși că veți da în continuare dovadă de profesionalism și devotament față de pavilionul tricolor și de ceea ce el reprezintă și că munca dumneavoastră va fi apreciată, cunoscută și răsplătită la adevărata ei valoare.

LA MULŢI ANI!

CLUBUL AMIRALILOR