/Comandamentul Flotei – 125 de ani de istorie

Comandamentul Flotei – 125 de ani de istorie

Comandamentul Flotei din Constanța aniversează vineri, 26 februarie, 125 de ani de la înființarea primei structuri a Forțelor Navale Române cu atribuțiuni în planificarea, organizarea și conducerea apărării litoralului maritim al României, în cooperare cu alte unități terestre și aeriene.

Comandamentul Flotei continuă tradițiile Diviziei de Mare, o structură al cărei act de naștere a fost semnat de către Regele Carol I, la data de 26 februarie 1896.

Cu prilejul celei de-a 125-a aniversări a Comandamentului Flotei, Asociația ”Clubul Amiralilor” adresează întregului personal sincere urări de sănătate și noi împliniri profesionale și personale, pe măsura aspirațiilor.

Această aniversare este un moment de bucurie pentru toți cei ce au servit țara la bordul navelor militare sau în unitățile de uscat aflate în subordinea Flotei sau a prestigioaselor sale predecesoare Divizia de Mare sau Divizia 42 Maritimă. S-au scris și se vor mai scrie multe pagini care să evidențieze eroismul marinarilor militari în cei 125 de ai de existență ai acestei mari unități, spiritul lor de sacrificiu, tenacitatea și dăruirea cu care au onorat pavilionul tricolor. Nume ilustre au condus destinele acesteia și mulți amirali și-au desăvârșit pregătirea pe navele și în unitățile din subordine.

Dorim să-i onorăm cum se cuvine pe toți înaintașii noștri, pe toți eroii marinari căzuți pentru țară și pe foștii noștri camarazi și comandanți care și-au legat destinele de marea dumneavoastră unitate.

Cu prilejul venerabilei aniversări a Comandamentului Flotei, vă adresăm salutul nostru camaraderesc, vă urăm să aveți putere de muncă, înțelepciune și curaj, pentru a trece dincolo de orice furtună pe care vremea și vremurile v-o va scoate în cale! Vă urăm ca dorințele dumneavoastră firești, rostite sau nerostite, să vi se îndeplinească!

La mulți ani!

Clubul Amiralilor