/Contraamiral de flotilă Cornel ROGOZAN

Contraamiral de flotilă Cornel ROGOZAN

Comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”
Contraamiral de flotilă
Cornel ROGOZAN

S-a născut în comuna Păuneşti – Vrancea, la 30 septembrie 1964. A absolvit cursurile Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa în anul 1983 şi ale Facultăţii de Navigaţie a Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân”, Secţia Militară, în anul 1987, fiind repartizat pe funcţia de comandant Serviciu de Luptă Comunicaţii şi Radiotehnică la bordul Vedetei Torpiloare 201 din Divizionul 93 Vedete Torpiloare Mari / Brigada de Vedete, în garnizoana Mangalia.

În perioada 1988 – 1993, a activat în cadrul Divizionului 174 Dragoare de Radă şi a Divizionului 50 Vânătoare de Submarine şi Dragoare de Radă/ Brigada Fluvial Maritimă, îndeplinind succesiv funcţii de comandant Serviciu de Luptă II-III, ofiţer secund pe dragor de radă, ofiţer secund pe vânător de submarine în garnizoanele Sulina şi Tulcea.

În perioada 1993-2001, a îndeplinit, succesiv, funcţiile de ofiţer secund, comandant de navă, ofiţer în statul major al unităţii în cadrul Divizionului 73 Vedete Dragoare – Galaţi /Brigada Fluvială.

În perioada 2001-2003, a fost ofiţer student al Facultăţii Interarme din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare – Bucureşti. La absolvire a fost numit şef Structură de Securitate şi apoi şef Birou Operaţii, în cadrul Flotilei Fluviale Mihail Kogălniceanu Brăila, funcţie pe care a îndeplinit-o timp de un an.

Între anii 2004 -2009, a activat ca ofiţer specialist, apoi şef de Birou în cadrul structurii de operaţii a Statului Major al Forţelor Navale.

În perioada ianuarie – iulie 2010, a îndeplinit funcţia de şef de Stat Major la Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie, iar în luna iulie 2010 a fost numit comandant al Divizionului 88 Vedete Fluviale. În luna decembrie 2011, a fost numit şef al Serviciului Fluvial. După restructurarea Serviciului Fluvial şi transformarea acestei structuri în Flotila Fluvială, la începutul lunii noiembrie 2015, comandorul Cornel Rogozan a fost numit comandantul Comandamentului Flotilei Fluviale.
De-a lungul carierei a absolvit următoarele cursuri de carieră şi nivel:

• Curs de specialişti radiotehnici – 1992;

• Curs de conducere a pregătirii pentru luptă – 2000;

• Curs de limba germană – 2001;

• Curs de perfecţionare interarme – 2004;

• Curs postuniversitar conducere Forţe Navale, organizat de Colegiul de Război al Universităţii Naţionale de Apărare – 2008.

• Curs de comunicare și relații publice pentru comandanții de mari unități și comandamente – 2012;

• Curs post-universitar de perfecționare în conducere strategică – 2015.

• Program post-universitar de dezvoltare profesională continuă în conducere în domeniul securităţii şi apărării naţionale ”Securitate şi bună guvernare” – 2017


La data de 15 august 2016 a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă.

În semn de apreciere, pentru profesionalismul dovedit și pentru rezultatele remarcabile obținute de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele ordine și medalii: Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forțelor Navale, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 20 de ani de activitate, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 25 de ani de activitate.

Este căsătorit cu Daniela şi împreună au un fiu Alexandru.