/Ceremonii militare cu prilejul Zilei Armatei României

Ceremonii militare cu prilejul Zilei Armatei României

    Forțele Navale Române au organizat duminică, 25 octombrie, ceremonii militare cu prilejul Zilei Armatei României, în mai multe orașe din țară.
La activitatea dedicată cinstirii memoriei eroilor neamului din Constanța, la Monumentul ,,Victoriei” din Parcul Arheologic, Clubul Amiralilor a depus o coroană de flori prin reprezentantul acestuia, dl. contraamiral de flotilă (rtr) Ștefan Nicolae
     Izvoarele istorice atestă faptul că, la data de 25 octombrie 1944, după lupte grele și cu prețul vieții a 50.000 de soldați, orașul Carei a fost eliberat de sub ocupație străină. Victoria a fost posibilă în urma unei intense ofensive pentru eliberarea nord-vestului României, prin obținerea de victorii succesive la Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Oarba de Mureș, Păuliș, Turda, Cluj-Napoca, Oradea și Satu-Mare.
     Pentru omagierea acestor victorii și a eroilor căzuți de-a lungul timpului, ziua de 25 octombrie a fost proclamată „Ziua Armatei României”, prin Decretul nr. 381 din data de 1 octombrie 1959, pentru declararea zilei de 25 octombrie ca „Ziua Forțelor Armate ale Republicii Populare Române”.